Rene dunprodukter som er skånsomme mot helse og miljø

Når du kjøper dunprodukter fra Norsk Dun, får du produkter som er produsert etter de strengeste miljøkravene og etiske reglene i europeisk standard.

 

Våre produkter produseres på Mysen, og vi er Norges største produsent og distributør av norske dundyner og -puter.

 

Vi er medlem av styret i EDFA (European Down and Feather Assosiation) og har alltid oppdatert informasjon om dunens reisevei og kan spore dunen tilbake til produsenten. All dun i våre produkter stammer fra matproduksjon av gås og and. Vi jobber tett med våre leverandører og er opptatt av at våre produkter er fylt med dun som er skånsomt vasket, renset og sortert.

 

Dun er et naturlig og nedbrytbart materiale, derfor er dunprodukter mer miljøvennlige enn produkter laget av kunstfiber.

 

Daunasan®-merkingen på våre produkter er bevis på at dunen tilfredsstiller de strengeste regler med hensyn til renhet og hygiene. Våre produkter er også merket med Nomite®, som er et bevis på at produkter fylt med dun er godt egnet for astmatikere og allergikere. Det er igjen dunens gode egenskaper til å lufte ut og kvitte seg med fukt i kombinasjon med duntrekket, som gjør at midd ikke har like gode levevilkår som i andre materialer.