Sertifiseringer og miljømerkeordninger

God kvalitet forutsetter sterk faglig kompetanse - som Norges eldste og største produsent av dundyner og dunputer er faglig kompetanse nøkkelen til våre gode kvalitetsprodukter. Kunnskap og kvalitet står i fokus når råvarer skal velges.Produksjonen av våre dundyner og -puter er underlagt strenge kvalitetskontroller og all dun og fjær som inngår i produksjonen kommer fra europeiske produsenter og gjennomgår jevnlige laboratoriekontroller av renheten. Lokal produksjon med råvarer fra europeiske leverandører sikrer at våre leveranser er kortreist ”ferskvare”. 


Nomite  - Spesielt egnet for husstøvallergikere

NOMITE-merket er en indikasjon på et produkt som er spesielt egnet til personer som er allergiske overfor husstøvmidd. Sertifiseringen er din garanti for at dunproduktet ikke kan inneholde husstøvmidd, da det fjær- og duntette bolsteret er vevet så tett at støvmidd ikke kan trenge ut gjennom det.

Det betyr, at du som allergiker eller astmatiker kan nyte komforten som du får av dun og fjær. Dette er også dokumentert med vitenskaplige undersøkelser.

 

Du kan lese mer om NOMITE-merket her.

 

Downafresh - Tilfredsstiller EUs hygienekrav EN 12935

Produkter med Downafresh-merkningen er din garanti for at dunene er vasket og rengjort i henhold til de strenge europeiske standardene. Produkter som har Downafresh-merkningen lever opp til de hygieniske kravene som er fastlagt i The European Standard EN 12935.

Det betyr at du kan være sikker på at hygienen og rengjøringsprosessen er av høyeste kvalitet, og kan derfor ikke inneholde bakterier og andre organiske rester i dynen eller puten. Du kan dessuten være sikker på at dunene og fjærene er blitt innsamlet ut fra den aktuelle lovgivning som sikrer ordentlig dyrevelfærd.

 

Oeko-Tex standard 100 - Testet for helseskadelige stoffer

Våre dundyner og -puter er sertifisert med Oeko-Tex® Standard 100, produktklasse I (tilfredsstiller kravene til kroppsnære tekstiler, også til barn under 3 år), tillatelse nr. 1176-191, som bekrefter at våre dunprodukter oppfyller Oeko-Tex-standardens någjeldende human-økoloigske krav vedrørende sunnhetsskadelige stoffer.

 

Nordic Ecolabel - Svanemerket

Svanemerket er det offisielle miljømerket i hele Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon. Merket stiller strenge krav til hele produktets livssyklus, fra uttak av råvarer, produksjon, brukskvalitet, gjenbruk og avfall, og til alle relevante miljøproblemer underveis.

 

Tekstilkravene handler om krav til produksjonslokaler og -metoder, slitestyrke, krav til giftfrihet og fravær av stoffer som er skadelige for mennesker eller miljø, og til og med fargeekthet. Det betyr at et svanemerket tekstilprodukt er produsert i henhold til kravene til innhold i alle trinn i tekstilproduksjonen, og at stoffet holder høy kvalitet.

 

Når du kjøper et svanemerket produkt kan du være helt trygg på at produktene er trygge for både deg og miljøet.
 

Norges Astma- og Allergiforbund

Norsk Dun samarbeider med Norges Astma- og Allergiforbund. De har testet og vurdert våre dundyner og –puter og kan anbefale disse til alle.

 

European Down and Feather Assosiation

Norvigroup er stolte av at vi er medlem av styret i EDFA (European Down and Feather Assosiation) og har alltid oppdatert informasjon om dunens reisevei og kan spore dunen tilbake til produsenten.

Downpass 

Downpass er et sporingssystem, som dokumenterer at dun og fjær som brukes som fyllmateriale i blant annet dundyner og -puter, er fremskaffet på etisk forsvarlig vis. For å kunne bruke downpass-merket på produktene skal man som produsent sikre, at det utelukkende brukes dun og fjær fra kontrollert dyrehold.


En downpass-sertifisering krever at følgende er overholdt ved både anmeldte og uanmeldte kontroller på oppdrettsgårdene: Burhold og tvangsforing tolereres ikke, og det samme gjelder enhver utvinning av dun og fjær fra levende dyr. Gode leveforhold, tilstrekkelig forsyning av fôr og friskt vann, beskyttelse mot sykdommer og naturlige fiender samt et kompetent personale er basale forutsetninger for å tilfredsstille kravene. Du kan lese mer om sertifiseringsordningen her: www.downpass.com

 

Miljøfyrtårn

Norsk Dun arbeider for en bærekraftig og miljøvennlig utvikling, og dette skal oppnås gjennom god egen adferd og synliggjøring av vårt miljøengasjement. Ved å være en Miljøfyrtårnsbedrift bygges en meningsfull merkevare som møter forbrukerens forventninger til etikk, ansvarlighet, bærekraft og lønnsomhet. Norsk Dun (Norvigroup) forplikter seg ved denne sertifiseringen å tilfredsstille myndigheters lovpålagte miljøkrav, og tilstrebe å imøtekomme våre kunders krav til miljøbevissthet.

 

Vi har miljøfokus i hele prosessen, både i produksjonen, logistikk, valg av emballasje og kontormateriell. Les mer om Stiftelsen Miljøfyrtårnet på deres nettsider.